Spring naar hoofd-inhoud

Simpson Strong-Tie voltooit de overname van de ETANCO Groep

Simpson Strong-Tie, marktleider op het gebied van structurele connectoren en bouwoplossingen, kondigde vandaag de succesvolle afronding aan van haar overname van de ETANCO Group, een toonaangevende ontwerper en fabrikant van bevestigingen en oplossingen voor de buitenschil van gebouwen in Europa.

logo Simpson Strong-Tie

Over Simpson Strong-Tie Company Inc.

Simpson Strong-Tie is de wereldleider in structurele oplossingen - producten en technologie die mensen helpen veiligere, sterkere huizen, gebouwen en gemeenschappen te ontwerpen en te bouwen. Als pionier in de bouwindustrie hebben we een ongeëvenaarde passie voor het oplossen van problemen door middel van vakkundige engineering en doordachte innovatie. Ons onderzoek naar structurele systemen en onze rigoureuze testen stellen ons in staat om oplossingen te ontwerpen voor een veelheid aan toepassingen in hout-, staal- en betonconstructies. Onze toewijding aan het nastreven van steeds betere bouwproducten en -technologie en aan het omringen van onze klanten met uitzonderlijke service en ondersteuning is al sinds 1956 de kern van onze missie.

Over de ETANCO Groep

De ETANCO Groep, opgericht in 1952, is de toonaangevende ontwerper, fabrikant en distributeur van bevestigingssystemen voor de bouwschil. Met een omzet van meer dan 260 miljoen Euro en meer dan 900 werknemers, heeft de Groep ook distributie entiteiten. in België, Italië en Oost-Europa en exporteert naar meer dan 50 landen over de hele wereld. Met meer dan 70 jaar ervaring biedt Etanco een volledig assortiment van 80.000 producten om te voldoen aan alle bevestigingsbehoeften van de "gebouwschil", met inbegrip van afdichting, dakbedekking, bevestiging, bekleding, gevel en veiligheidselementen.

"ETANCO is een zeer succesvol en winstgevend bedrijf met een 70-jarige geschiedenis en een gevestigde merk- en marktpositie," aldus Karen Colonias, Chief Executive Officer van Simpson Strong-Tie. "Wij geloven dat zijn uitgebreide en aanvullende productaanbod onze totale productportefeuille in Europa zal versterken, waardoor we onze klanten nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden."

Net als ETANCO Group heeft Simpson Strong-Tie een lange geschiedenis van het leveren van uitzonderlijke producten en service. Beide bedrijven zijn opgericht in de jaren vijftig en zijn gegrondvest op sterke waarden.

"ETANCO en Simpson hebben een zeer vergelijkbaar DNA, aangezien we allebei ons bedrijf hebben gebouwd op producten van hoge kwaliteit en ongeëvenaarde klantenservice. Gezamenlijk kunnen we onze Europese aanwezigheid uitbreiden en optimaliseren terwijl we nieuwe producten introduceren bij ons gecombineerde klantenbestand," aldus Ronan Lebraut, President van de ETANCO Groep.

Met de sterke markt- en merkpositie van de ETANCO Groep zal de overname een aanzienlijke uitbreiding van het productassortiment en een grotere aanwezigheid in bestaande markten mogelijk maken. Tevens biedt het ons de mogelijkheid om onze distributiekanalen in Europa verder te ontwikkelen en de oplossingen voor de bouwschil voor de industriële en particuliere bouw te verbeteren.

Er zullen op korte termijn geen veranderingen plaatsvinden in de activiteiten, productlijnen, productie, merken of werknemers van de ETANCO Groep of Simpson Strong-Tie Europe. De managementteams van Simpson Strong-Tie en ETANCO Group werken samen om de gezamenlijke strategie voor de toekomst te formuleren en zullen zorgen voor een naadloze overgang voor onze klanten.

"Ons doel is om de bedrijven te combineren op een manier die voordeel haalt uit onze respectieve sterke punten in de markt en in de dienstverlening aan onze klanten," zei Michael Andersen, Vice President of European Operations voor Simpson Strong-Tie. "Zowel de klanten van de ETANCO Group als die van Simpson Strong-Tie kunnen hetzelfde niveau van hoogwaardige producten en service verwachten als zij in het verleden hebben ontvangen."

"We zijn verheugd om de werknemers van ETANCO Group te verwelkomen bij Simpson Strong-Tie en kijken ernaar uit om het bedrijf samen te laten groeien," voegde Colonias toe.

Voor meer informatie over de ETANCO Groep, bezoek etancogroup.com.
Voor meer informatie over Simpson Strong-Tie Europe, bezoek strongtie.eu.