Zonne-energie

Etanco heeft zijn "Etasol" programma uitgebreid met bevestigingen en systemen voor het installeren van PV-zonnepanelen op residentiële en industriële daken.

Naast het reeds gekende "Montavent Trapez" installatiesysteem  voor op hellende industriële daken (sandwichpanelen of enkel beplatingsdaken) presenteert Etanco twee nieuwe montagesystemen voor enerzijds platte daken ("Montavent Mach1") en anderzijds vezelcement golfplaten ("Moduleco").

Het "Montavent Mach1" systeem t.b.v. platte daken word kompleet en in kit geleverd en vereist geen of zeer weing ballast. De zonnepanelen worden éénvoudig, snel en veilig geplaatst op de verschillende platdak materialen.

Het "Moduleco" systeem t.b.v. vezelcement golfplatendaken is uniek en gebruikt de bestaande  bevestigingspunten van de golfplaten. Ongeacht de draagstructuur (hout, staal of beton) worden de krachten dankzij een combinatie van twee beugels overgedragen op de gordingen en worden de kwetsbare golfplaten niet extra belast. Breuk en/of scheurvorming worden hiermee vermeden.

Voor de residentiële daken beschikt Etanco over een kompleet programma met RVS "Solar"-bevestigers, stokschroeven, dakruiters, panhaken, schroeven, bouten, dichtingsrubbers, e.a.